top of page
Even voorstellen:
ZW5-team2024.jpg

ROB BEEKMANS

rob.jpg

Rob Beekmans is specialist echografie (MSU), sportfysiotherapeut en manueel therapeut.  
Rob Beekmans is in 1981 afgestudeerd als fysiotherapeut. In 1990 is hij de praktijk Fysiotherapie en Echografie Zijlweg 5 gestart en 6 jaar later heeft hij deze praktijk uitgebreid met Fysiotraining.

 

Eind jaren 90 komt hij in aanraking met de opkomst van de echografie binnen de fysiotherapie. Een fantastisch diagnostisch middel om met beelden duidelijk te maken wat vanaf de buitenkant niet zichtbaar is. Sindsdien heeft hij zich in zijn werk steeds meer gespecialiseerd in het gebruik van de echografie binnen de fysiotherapie.

Lees verder >>>

MARJA NEELEN

marja.jpg

Marja Neelen is, na in 1988 de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond te hebben, in 1990 gestart met de opleiding Fysiotherapie. Sinds 1993 werkt zij met veel voldoening als (sport)fysiotherapeut, fasciatherapeut en manueel therapeut op Zijlweg 5.
 
De vervolgopleidingen die zij in de loop der jaren gevolgd heeft zijn allemaal op bewegen gericht. Altijd vanuit de overtuiging dat het voor een goede gezondheid en welzijn van belang is om zowel fysiek, emotioneel als mentaal in beweging te zijn.

Lees verder >>>

MIRJAM VAN PAASSEN

mirjam.jpg

Mirjam van Paassen is in 1985 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Arnhem. Sindsdien is ze werkzaam als fysiotherapeut en handtherapeut en in 2001 is ze begonnen op Zijlweg 5.

Na haar studie heeft ze verschillende vervolgopleidingen gevolgd om nog meer kennis en behandelmogelijkheden te hebben voor haar patiënten.
 

Mirjam vindt het belangrijk om na het stellen van de diagnose te achterhalen (samen met de patiënt) wat de oorzaak van de klacht is en welke factoren het herstel bevorderen of juist belemmeren.

Lees verder >>>

MARTIJN VAN KALKEN

martijn1.jpg

Martijn van Kalken is in 2004 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en is sinds 2006 als fysiotherapeut en sportfysiotherapeut werkzaam op Zijlweg 5.

 

Martijn is geïnteresseerd in wat mensen beweegt, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. “Het mooie van fysiotherapie is dat je mensen die daarin zijn vastgelopen weer op gang kunt helpen”


Binnen de fysiotherapie staat de actieve revalidatie steeds meer op de voorgrond, daarom heeft Martijn in 2009 de tweejaar durende opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer (PRT) aan het IAS (International Academy for Sportscience) gevolgd.

Lees verder >>>

...Vanaf 2013 is Rob gastdocent aan de opleiding Echografie (afdeling MBRT) van de Hogeschool Inholland Haarlem. Ook is hij gastdocent echografie aan de VU, faculteit Bewegingswetenschappen. Sinds 2017 is hij praktijkdocent echografie aan de School of Musculoskeletal Ultrasound van prof. C. Martinoli. Deze echografie cursussen worden gegeven in Oslo en Amsterdam. In 2019 is dit uitgebreid met een intercontinentale trip naar onder ander Azië en Australië.

Rob is lid van het American Institute of Ultrasound in Medicine (AIUM) en het Societe d’Imagerie Musculo-Squelettique (SIMS).

Rob Beekmans
rob.jpg

Gevolgde opleidingen Rob Beekmans:

Academie voor Fysiotherapie (Amsterdam, 1981).

Manuele therapie (Utrecht, 1987)

Sportfysiotherapie (NISG, Papendal, 1992)

Coaching; Doorbreken van pijn en stresspatronen, Lichaamsbewustwording in relatie tot stress, De kracht van het brein (Trillema, Barneveld, 2003, 2007)

 

Gevolgde opleidingen Echografie:

Echografie in de Fysiotherapiepraktijk (Fontys studierichting MBRT, Eindhoven, 1998, 1999 )

Gevorderde Echografie Musculoskeletaal  (Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Prof. Dr. Jan Gielen, Antwerpen, België, 2010, 2011)

13th British Musculoskeletal Ultrasound Course (Leeds Hospitals, Harrogate, Engeland, 2011)

Advance Musculoskeletal Ultrasound Course (LUMC, Leiden, 2011, 2014 )

Diagnostic and Interventional Musculoskeletal Ultrasound (Mayo Clinic, Rochester, USA, 2011, 2012, 2013)

Musculoskeletal Sonoanatomy Course (University of Barcelona, Bellvitge Hospital, Barcelona, Spain, 2012, 2013, 2014)

Musculoskeletal ultrasound for inflammatory diseases (Euroson, Madrid, Spain, 2012)

Advanced Musculoskeletal Ultrasound in Rheumatology (Berlin, Germany, 2012)

Musculoskeletal Ultrasound Society Conference - MUSOC (Leuven, Belgium, 2012, Ibiza, Spain, 2016, Tel Aviv, Israël, 2017)

Stageweek (echographie du systeme locomoteur) bij Prof. Dr. Philippe Peetrons, (Radiodiagnostic, HIS, IZZ, Bruxelles, Belgium, 2012)

Ultrasound-guided injections at the human cadaver (Aachen, Germany, 2014, 2017)

Echographie de l’appareil locomoteur avec J.L. Brasseur et G. Morvan (FMC, Paris, France, 2014, 2015)

Practical Musculoskeletal Ultrasound Course (EFSUMB, Zurich, Switzerland, 2014)

International Course on Neuromuscular Ultrasound (Rome, Italy, 2012, Vienna, Austria, 2014)

International Symposium Intra Articulair Treatment (ISIAT, Barcelona, Spain, 2013)

Journee d’Imagerie Osteo-Articulaire de la Pitie-Salpetriere (Paris, France, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022)

International School of Musculoskeletal Ultrasound (Genoa, Italy, 2014, 2016, 2017)

Ateliers d’echographie de la S.I.M.S. (Nice, Nancy, Saint Paul, Dole, Plouider, France, 2013, 2014, 2015, Sion, Swiss, 2016, Ibiza, Spain, 2018)

Journees Franco-Tunesiennes d’imagerie Musculo Squelettique (SIMS, Djerba, Tunesiennes, 2013)

Hands-on Diagnostic and Interventional Musculoskeletal Ultrasound (Pensacola, Florida, USA, 2016)

ESSR Musculoskeletal Ultrasound Outreach Course (Dubrovnik, Croatia, 2018)

Actualités en Imagerie Interventionnelle en MSK (Paris, France, 2018)

The School of Musculoskeletal Ultrasound als Tutor (OMI-Klinikken, Oslo, 2017, 2018, Amsterdam, 2018, 2019, 2022

Singapore, 2019, Porto 2019)

Advanced MSK Ultrasound in Sports Medicine, Jacobson Masterclass (SMUG, London, 2019)

3rd International Workshop of Nerve Sonography (Barcelona, 2022)

Marja Neelen
marja.jpg

...Marja is na de fysiotherapieopleiding gestart met sportfysiotherapie en Manuele Therapie. Ze heeft vervolgens diverse jaren cursussen gevolgd bij Trilemma, een trainings/coachingspraktijk die een methode ontwikkeld heeft waarbij oplossingsgericht-, systemische- en lichaamswerk met elkaar gecombineerd worden. Sinds een aantal jaren verdiept Marja zich in fasciatherapie en voetklachten. Marja is opgeleid tot fasciatherapeut bij Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) vanuit het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Verder begeleidt ze naast fysiotherapie met veel plezier de Fysiotraining. 

Gevolgde opleidingen Marja Neelen:

Sportfysiotherapie

DAM (Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie): Mobiliserende handgrepen om functiestoornissen in gewrichten op te heffen

Manuele Therapie methode Marsman: Manuele technieken uitgaande van individuele voorkeursmobiliteit.

Trilemma (combinatiemethode van oplossingsgericht-, systemisch- en lichaamswerk): Een mooie wijze om naar de mens als geheel te kijken: hoofd-lijf-hart

Klinische Foto/Video-analyse: Bewegingspatronen analyseren met behulp van foto/videoregistratie

Fascial Release Technieken vgl Thomas Myers: Het in beweging brengen van myofasciale ketens wat leidt tot verbetering van stabiliteit en coӧrdinatie.

Fasciafitness: Training van het menselijke collageennetwerk.

F.I.T opleiding Rotterdam: alle modules van de opleiding tot fascia integratie therapeut en diverse masterclasses (IASTM, fasciafitness, advanced technieken, hypermobiliteit)

Erkend voetentrainer i.o. deel 1 afgerond in 2022

Mirjam van Paassen
mirjam.jpg

...In toenemende mate houdt ze zich bezig met handtherapie, die kan bestaan (na grondige diagnose) uit wondverzorging, littekenbehandeling, het tegengaan van zwellingen, oefentherapie, spalktherapie, het terugkrijgen van beweeglijkheid en functionele training bij aandoeningen van hand en (onderarm). Tevens begeleidt Mirjam de fysiotraining.

Gevolgde opleidingen Mirjam van Paassen:

Sportfysiotherapie (specifiek gericht op sportletsels)

Orthopedische geneeskunde (volgens methode Cyriax; specifiekere diagnose en behandeling van orthopedische klachten)

Manuele therapie (volgens methode Marsman; specifieke onderzoeks- en behandelingsmethode gericht op het ongestoord functioneren van wervelkolom en gewrichten)

Fysiotherapie bij Astma en COPD (o.a. het begeleiden en adviseren van longpatiënten bij het verbeteren van hun algehele conditie)

Handtherapie (specialisme binnen de fysiotherapie op het gebied van hand en onderarm)

Specifieke opleiding om problematiek binnen het houdings- en bewegingsapparaat te diagnosticeren en te behandelen (zgn. Fascial Release Technieken volgens Thomas Meyers)

F.I.T opleiding Rotterdam: alle modules van de opleiding tot fascia integratie therapeut en diverse masterclasses (IASTM, fasciafitness, advanced technieken, hypermobiliteit)

Martijn van Kalken
martijn1.jpg

... Deze opleiding sprak hem erg aan, omdat hij affiniteit heeft met sport en bewegen. Met de kennis en vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens deze studie heeft hij zich verder kunnen ontwikkelen in het opstellen van individueel gerichte revalidatieprogramma’s voor zowel sporters als niet-sporters.

In 2010 heeft Martijn de DAM (Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie) cursus gevolgd. Deze cursus heeft hij gevolgd om zich verder te bekwamen in mobiliserende handgrepen, die gericht zijn in het opheffen van functiestoornissen in gewrichten.

In 2021 is Martijn gestart met de opleiding echografie (MSU).

 

Gevolgde opleidingen Martijn van Kalken:

Hogeschool van Amsterdam (HVA): opleiding tot fysiotherapeut

Foundations of MSK ultrasound: Post-HBO opleiding echografie (MSU)

Martinoli Ultrasound Courses: MUST-3: the Distal Lower Extremity (Amsterdam, 2022)

PRT (Physical Rehabilitation Trainer) aan de International Academy for Sportscience (IAS): Specialisatie in het opstellen van individuele revalidatie- en trainingsprogramma's

Actieve Revalidatie Wervelkolom: Specialisatie in het opstellen van individuele revalidatie- en trainingsprogramma's specifiek voor de wervelkolom

DAM (Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie) Extremiteiten en Wervelkolom: Mobiliserende handgrepen om functiestoornissen in gewrichten op te heffen

Klinische Foto/Video-analyse: Bewegingspatronen analyseren met behulp van foto/videoregistratie

Mulligan Concept: Pijnvrije en effectieve manier van mobiliseren

Mylogenics Activation: Testprotocollen van het neuromusculaire systeem

Mylogenics Release: Massagetechnieken om verklevingen in spieren en fascia los te maken

Mylogenics Rehab: Diverse trainingsvormen om functies van het steun- en bewegingsapparaat te herstellen 

PCC (Progressieve Calisthenics Certification): Instructeur in het trainen met je eigen lichaamsgewicht

RKC  (Russian Kettlebell Certification): Internationaal erkend Kettlebell instructeur

 

 

bottom of page