top of page
Echografische diagnostiek

Echografie is een beeldvormende techniek, waarmee het bewegingsapparaat zichtbaar gemaakt wordt. We kunnen met behulp van echografie “door de huid heen in het lichaam kijken”. Op die manier kunnen we de kwaliteit van diverse weefsels beoordelen, zoals spieren, pezen, zenuwen, kraakbeen, kapsels, banden en slijmbeurzen. Zo krijgen we een goed inzicht in de ernst en de lokalisatie van een blessure, waardoor de behandeling effectiever en efficiënter wordt. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de behandeling met echografie het herstelproces te volgen. Kortom, onmisbaar binnen efficiënte fysiotherapie.

 

Eerst zien dan behandelen is dan ook ons credo!

 

Voordelen van echografie zijn o.a. de snelle real-time toepasbaarheid, er is geen stralingsbelasting, het is volkomen pijnloos, dynamisch onderzoek is mogelijk, en het is relatief goedkoop t.o.v. MRI en artrografie. Deskundige scholing en ervaring zijn wel noodzakelijk om echografie goed te kunnen toepassen. Rob Beekmans houdt zich sinds eind jaren negentig bezig met echografie en is sindsdien uitgebreid in binnen- en buitenland geschoold (zie gevolgde opleiding Rob Beekmans). Tevens is Martijn van Kalken sinds 2021 gestart met echografie.

Wilt u weten wat de oorzaak is van uw klacht of wilt u snel en effectief van uw klachten af. Maak dan nu een afspraak of stel een vraag. Wij adviseren u graag.
bottom of page