top of page

Fasciatherapie

Fasciatherapie Fysiotherapie Echografie Zijlweg 5 Haarlem
Fasciatherapie Fysiotherapie Echografie Zijlweg 5
Fasciatraining Fysiotherapie Echografie Zijlweg 5

Wij zijn gemaakt om (veel) te bewegen. Dat gebeurt nu veel minder, omdat we vooral zittend werk hebben. Door veel in dezelfde houding zitten, maar ook na een ongeluk, operatie, sportblessure of hypermobiliteit kunnen er problemen ontstaan. Dit uit zich in bewegingsbeperking, pijn en ontstekingen. Deze problemen ontstaan in de fascia.

Onze fascia is ons bindweefselnetwerk, wat u kunt zien als ons tweede skelet. Het verbindt alles met elkaar; onze botten met spieren, pezen, organen, etc. Ook zorgt het ervoor dat alles soepel en zonder wrijving langs elkaar heen kan bewegen. Wordt dat verstoord, dan ontstaan er verklevingen in de fascia wat de beweeglijkheid beperkt. En dat veroorzaakt ook de pijn die u voelt, omdat er in de fascia veel zenuwuiteinden zitten.

Fasciatherapie is hiervoor de aangewezen behandelmethode. Wij sporen de problemen op waarna wij met onze speciale fasciatechnieken aan de slag kunnen gaan. Dit doen wij manueel of met speciale fascia instrumenten (IASTM) om uw bewegingsproblemen en pijn op te heffen. Met fasciatraining wordt het weefsel soepeler en sterker. Hierdoor verkleint u de kans op terugkerende klachten aanzienlijk.

Om goed te herstellen is het belangrijk om ook te kijken naar andere redenen die invloed hebben op uw herstel. Denk hierbij aan uw voeding, uw slaappatroon en stress. U werkt actief mee aan uw herstel, waardoor u langdurig plezier gaat hebben van de fasciatherapie. 

Wilt u weten wat de oorzaak is van uw klacht of wilt u snel en effectief van uw klachten af. Maak dan nu een afspraak of stel een vraag. Wij adviseren u graag.
bottom of page