top of page
Borstontsteking (mastitis)

Een borstontsteking (mastitis) is een ontsteking van een melkkliertje in de borst. De borst bestaat uit vetweefsel met daarin melkklieren, met melkkanaaltjes die naar de tepel lopen. Als zo’n melkkanaaltje ontstoken raakt, ontstaat een borstontsteking.

 

Symptomen

  • lokale pijnlijke plek in de borst, kan ook rood zijn en gezwollen

  • eventueel verhoging, koorts

  • mogelijke griepachtige verschijnselen zoals koude rillingen en spierpijn

 

Fysiotherapeutische behandeling

Wij kunnen behandelen met een combinatie van ultrageluid en lymfemassage. Ultrageluid heeft geen neveneffecten. De behandeling met ultrageluid bestaat uit maximaal zes sessies, daags na elkaar.
Het effect is meestal na twee behandelingen al voel- en zichtbaar. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of na kolven.

 

Ervaringen
De eerste ervaring van behandeling met ultrageluid is geweest bij een verloskundige die zelf mastitis had. Zij had gelezen over de ultrageluidbehandeling. Samen met deze verloskundige is Marja op zoek gegaan naar meer informatie over de behandeling van mastitis en sindsdien hebben Mirjam en Marja meerdere vrouwen met een borstontsteking met goed resultaat behandeld met een combinatie van ultrageluid en (zelf)massage.

 

Bij een (dreigende) borstontsteking is de verloskundige en/of lactatiekundige de eerste professional die advies geeft over de behandeling van de ontsteking. Wanneer de adviezen van de verloskundige en/of lactatiekundige geen of niet voldoende vermindering van klachten geeft kunt u ons bellen/mailen voor behandeling met ultrageluid.

Lees verder >

MAAK EEN AFSPRAAK

 

Wilt u weten wat ultrageluid bij mastitis voor u kan betekenen en wilt u snel en effectief van uw klachten af. Maak dan nu een afspraak of stel een vraag. Wij adviseren u graag.

 

 

BEL 023 - 532 34 80

 

bottom of page